Hvornår har du sidst været til tandlægen?

Tandlægeskræk sætter ofte en stopper for mange voksne menneskers tandbehandlinger. Men problemerne går ikke over af sig selv, hvorfor du gør klogt at gøre noget ved problemet.

Find en dygtig tandlæge på Frederiksberg

Første skridt for at slippe af med tandlægeskrækken, er at finde en dygtig tandlæge som du har tillid til. Og, nej, her er prisen ikke nødvendigvis en indikator for søde behandlere som tager sig tid til dig som patient. Gå derfor efter en tandlæge, som har valgt at specialisere sig i tandlægeskræk. Denne type af tandlæger modtager nemlig løbende patienter som dig, og har derfor den erfaring der kræves, for at gennemføre behandlingen på den mest behagelige måde. Husk at det er rigtig nemt at skifte tandlægen. Alt hvad du skal gøre, er at skrive under hos din tandlæge på, at han eller hun må indhente din journal og dine røntgenbilleder.

Stå ved din angst

Når du nu har fundet en ny tandlæge på Frederiksberg, er det vigtigt at du ikke prøver at spille helt, når du tager til klinikken. Oplys klart og tydeligt at du har tandlægeskræk – det er ikke noget at være flov over. Din tandlæge har med garanti behandlet hundredvis af andre patienter, som har et lige så anstrengt forhold til tandlæger som du har. Det er således langt bedre at din tandlæge ved hvad han skal tage hensyn til, end at du blot prøver at mande dig op, for så at sidde i tandlægestolen med angstens sved løbende ned af kinderne. Den slags er nok det sidste, som kan få dig til at komme til tandlægen i de intervaller, som din tandlæge anbefaler dig. Dette er super vigtigt, da det ikke er nok at gå til tandlægen en gang hvert 3. år. Regelmæssige undersøgelser er nødvendige, hvis du skal holde et sundt tandsæt gennem hele dit liv.